“Holland Zingt” is opgericht in 1998 en organiseert regelmatig buitenlandse concertreizen naar bekende landen in Europa. “Holland Zingt” is een projectkoor. Dat wil zeggen dat voor iedere concertreis een koor wordt gevormd, waarbij de samenstelling telkens anders gevormd kan zijn. “Holland Zingt” is een gemengd koor en de grootte varieert elk jaar van 80 tot 130 leden.

Het koor kent leden uit de wijde regio. Deelname aan de concertreizen is dan mogelijk voor iedereen die kan en wil zingen in ons koor. Ieder koorlid mag ook een introducé op reis meenemen

Het repertoire bestaat uit Christelijke muziek, met zeer veel variatie samengesteld. Zo zingt het koor in vele talen, soms bekende melodieën, maar ook nieuwe liederen verschijnen op het programma.

Bij het samenstellen wordt er steeds op gelet dat het muziek is wat koorleden met plezier zingen en waar het publiek graag naar luistert. Voorafgaande aan iedere reis vinden er een reeks repetities plaats. Deze worden gehouden in de Gereformeerde kerk van Puttershoek. Na afloop van de concertreis stoppen de repetities weer, totdat er weer een nieuw project gepland staat.

Ieder jaar wordt er een concertreis georganiseerd. Zo zongen de leden van “Holland Zingt” ondermeer in prachtige kathedralen in Parijs, Metz, Londen, Canterbury, Brussel, Luxemburg, Echternach, Praag, Dresden, Keulen, Bernkastel, Salzburg, Melk, Wenen, Berlijn, Boedapest en Esztergom. Traditiegetrouw wordt er vooraf-gaande aan een reis eerst in Nederland een soort try-out-concert gegeven in de vorm van een Presentatieconcert, waaraan diverse bekende solisten hun medewerking verlenen. Daarnaast verleent het koor kort zowel voor en na de reis medewerking aan een diverse zangdiensten in de regio.